BilgiedinmeHakki.Org Basın Açıklaması: Etkiler-Tepkiler…

Etkiler-Tepkiler…

Radikal – “Bakanlık: Biz bilgi verdik” (07/10/2004)
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=130431&tarih=07/10/2004

RADİKAL – İSTANBUL – ‘Bilgilenmehakki.org’ portalı tarafından hazırlanan raporda sorulara yanıt vermeyen bakanlıklardan biri olduğu belirtilen Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, raporu hazırlayan Dr. Yaman Akdeniz’in başvurusuna yanıt verdiklerini açıkladı. Radikal gazetesinde dün yayımlanan ‘Bilgi edinmek kolay değil’ haberiyle ilgili açıklama yapan bakanlık, Akdeniz’e 25 Ağustos’ta yanıt verdiklerini, ancak maildeki sorun nedeniyle cevabın ulaşmadığı, bunun üzerine de gerekli bilgilendirmenin 22 Eylül’de mektupla yapıldığı vurgulandı.

BilgilenmeHakki.Org Basın Açıklaması, 07 Ekim 2004:

Türkiye’de Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun Bakanlıklar Tarafından Uygulanması raporumuzu Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’ndan gelen cevabı göz önünde bulundurarak, 06 Ekim 2004 tarihinde güncelledik. Bu Bakanlık’tan gelen cevap rapor yayınlandıktan sonra elimize geçtiği için raporumuzun ilk versiyonunda bu Bakanlığın vermiş olduğu cevap ve bilgiler yer almamıştır.
Raporun 06 Ekim 2004 tarihli 1.1 sürümüne aşağıdaki adresten ulaşılabilir:http://www.bilgiedinmehakki.org/doc/tr_uygulama_rapor_upd1.pdf

Dün basında bu raporla ilgili çıkan haberlerden sonra Milli Eğitim Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bizimle elektronik posta aracılığı ile temasa geçmişlerdir. Bu Bakanlıklardan detaylı bilgi istenmiştir ve bu Bakanlıklardan gelecek olan detaylı bilgiler göz önünde bulundurularaktan rapor tekrardan önümüzdeki günlerde güncellenecektir. Fakat halen Sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından bugüne kadar verilmiş bir cevap yoktur. İçişleri Bakanlığı da yapmış olduğumuz itiraza halen cevap vermemiştir.

Gelişmeler hakkında buradan bilgi vermeyi sürdüreceğiz…