Katliam açığa çıkarılmalı

Cumhuriyet 29.04.2006: 78’liler Girişimi, 1 Mayıs 1977’de 34 kişinin ölümü ile ilgili dava dosyasının yeniden açılmasını istedi

‘Katliam açığa çıkarılmalı’
Girişim üyeleri, Bilgi Edinme Yasası kapsamında, 1 Mayıs 1977’de görevli olan güvenlik görevlilerinin kimliklerinin açıklanması için hazırladıkları dilekçeyi İçişleri Bakanlığı’na gönderdi.

İstanbul Haber Servisi – 78’liler Girişimi, 1 Mayıs 1977’de 34 kişinin ölümü ile sonuçlanan olayların sorumlularının bulunması için dava dosyasının yeniden açılmasını istedi. Girişim üyeleri, Bilgi Edinme Yasası kapsamında, 1 Mayıs 1977’de görevli olan güvenlik görevlilerinin kimliklerinin açıklanması için hazırladıkları dilekçeyi de İçişleri Bakanlığı’na gönderdi.
78’liler Girişimi üyeleri, dün Kazancı Yokuşu’nda konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. 78’liler Girişim Sözcüsü Celalettin Can , olaylarda 34 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatarak ”Yurt ve insanlık düşmanı karanlık güçlerin kimler olduğunu, hangi politik amaçlarla 1 Mayıs 1977 katliamını düzenlediklerini açığa çıkarmak, sorgulamak ve hesaplaşmak için buradayız” dedi.
Öldürülen eski DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler ‘in eşi Sabahat Türkler ise, Türkler cinayetinin halen aydınlatılamadığına dikkat çekti.